Hi identifiquem l'edifici de Can Marfà, indret on s'inicia la Festa Major ja des dels assajos de les comparses els dies previs a Les Santes. També és el punt de partida de les comparses cap al centre històric per començar els dies de festa major, i ifinalment és l'indret on finalitzen Les Santes l'últim dia de Les Santes.
L'escena convida a identificar-nos a nosaltres mateixos quan passen pels carrers del voltant de Can Marfà. És un d'aquells moment en què revivim i pensem en Les Santes, en quant falta perquè arribin, en què els Gegants i la resta de figures estan allí... I alhora l'autora ha volgut fer una referència al passat tèxtil de la ciutat, ja que ara mateix hi ha el Museu de Gènere de Punt.
L'artista ha canviat els grafitis que hi ha en aquesta paret per dibuixos de les comparses i de gent gaudint de la festa fets per un infant, i és un homenatge de l'artista als nens i nenes, protagonistes de Les Santes per la seva presència als actes i per la seva il·lusió i manera de viure Les Santes. Al llarg de tot l'any compartim amb els infants l'experiència vivencial, el ritual i l'imaginari de Les Santes, tant a les escoles com a casa.
El cartell transmet un moment de pausa, de quietud. També n'hi ha al llarg dels dies de Les Santes. Al carrer es respira la Festa Major, però també podem gaudir de moments de tranquil·litat, quan acaba o comença el dia...
Al carrer l'artista hi ha pintat dues ombres, que identifiquem com la d'en Robafaves i la Geganta. Ens donen peu a recrear-ne el moment: potser van cap a Can Marfà, podem pensar que és el final de la Festa... i és un element viu a l'escena en contraposició a l'escenari fixe.
L'obra és una pintura a l'oli sobre fusta. L'autora també ha escrit a mà les lletres Les Santes que formen part del cartell. Ho ha fet imitant un cartell de neó, incorporant així un element modern i vistós al cartell.